Site Loader

About the Author

Jessica Fuchs

Photographer

Facilisis nec, atque unde? Amet pariatur? Venenatis sollicitudin! Exercitationem sunt

Påbörjat utrensning

Vi har så smått påbörjat utrensning av huset inför flytten. Det är ju inget som görs i en handvändning så det är lika bra att starta på en gång. En vind, ett garage, en källare och den våningen som vi bor på. Fullt med saker överallt!
Vi ska ju självklart ha med oss en hel del. Det flesta verktyg och maskiner från garaget ska med precis som en del av våra möbler och husgeråd. Men det är ju ändå så mycket annat som vi inte använder som ligger överallt här. Vi har börjat sälja av en del på loppis så det känns bra men det är ett himla bärande på grejer fram och tillbaka. Hade nog känts mer enkelt att bara satt upp en skylt utanför huset och sen samlat alla grejerna i ett rum. Det får kanske bli så längre fram. Vi får se.

Nu i veckan som gick så sålde jag mina gamla bokmärken som jag samlade på när jag var liten. Det kom hit en kvinna som var intresserad av dem och det slutade med att hon var här i flera timmar. Vi klickade direkt. Det var så trevligt att prata med henne och vi hade så mycket gemensamt. Vi bestämde att det får bli en fika framöver också.
Kul när det blir på det sättet. Det är roligt att träffa nya människor. Hon är en supertrevlig människa och jag ser verkligen fram emot att ta en fika med henne.

 

Abba dockor

Mina Abbadockor får bli nästa grej att sälja. Såg att Agnethadockan såldes för ca 600 kr på Tradera för ett tag sedan.
Jag har ingen aning om vad dessa kan vara värda men jag får väl undersöka och sen se om jag kan hitta en eventuell köpare. Tyvärr så mår inte Björn så bra. Han saknar huvud och skulle behöva en ny höftkula tror jag för han tappar ena benet hela tiden. 😀
De andra tre är dock kompletta som du ser på bilden nedan.

Plommonsaft

Vi har inga egna fruktträd kvar längre vilket jag är väldigt besviken över. Både plommonträdet och äppelträdet som stod här när vi flyttade hit har gått ut. Varför vet vi inte. Jag blir då väldigt tacksam när vänner ringer och frågar om jag vill ha frukt/bär för att de själva har alldeles för mycket.  😀
Vi fick en stor påse övermogna plommon så jag gjorde lite saft på dem. Har gjort det tidigare också och vi tycker att plommonsaft är väldigt gott. Receptet är väldigt enkelt. Det står under bilden nedan.

Ca 1 kg plommon, väl mogna
2 dl vatten

Till 1 liter saft:
5 dl socker

Skölj plommonen och lägg dem i en kastrull. Sjud dem med vattnet tills de kokat sönder. Sila dem genom en silduk.
Mät upp saften och häll tillbaka i grytan. Tillsätt socker efter mängden saft. (vi brukar ta lite mindre för att vi inte vill ha den så söt men det är ju en smaksak)
Koka upp och skumma av. Häll den heta saften i uppvärmda flaskor och förslut väl. Förvara svalt.
Du kan om du vill tillsätta konserveringsmedel om du vill. Det gör inte vi.

När jag kokar mycket saft så fryser jag in den i mindre flaskor och tar upp från frysen efter behov. Nu blev det bara lite mer än en liter denna gång och då förvarar jag den i kylskåpet.

Gladioler

Jag vill bara visa min gladiol också  🙂 Förra året köpte jag lökar för att överraska min man. Han tycker om den blomman och den påminner honom om hans morfar. Det kom inte en enda blomma på den förra sommaren. Det var bara några tunna spretiga “grässtrån” i krukan. Snacka om att jag var besviken!
När vintern kom så struntade jag i lökarna. Jag samlade ihop några krukor som jag ställde vid skogskanten bak vårt hus för att jag skulle kasta dem. Det blev aldrig att jag kastade dem så de stod där hela vintern.

I våras när jag vid nåt tillfälle gick förbi dem så såg jag nya “grässtrån” i gladiolkrukan. Det ska ju inte gå. Man ska inte övervintra lökarna ute i jord i en kruka. De dör då. Inte dessa. De levde i allra högsta grad så jag började vattna dem.  🙂
Vi fick fina blommor i år i alla fall. Helt otippat.  🙂

 

Jessica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *