Site Loader

About the Author

Jessica Fuchs

Photographer

Facilisis nec, atque unde? Amet pariatur? Venenatis sollicitudin! Exercitationem sunt

timmerhus

Jag har under flera år samlat på mig inspirationsbilder på timmerhus. Så fort det är en liten detalj i bilden som jag tycker om så har jag sparat den.  🙂
Detta inlägget blir därför lite mer av en bildkavalkad.
Vi ska börja med att bygga en liten gäststuga på tomten. Jag vill att släkt och vänner ska kunna bo bra när de hälsar på oss. När gäststugan är klar så ska vi bygga ett stort garage för att det kan generera inkomster till oss. Därefter så ska vi bygga själva boningshuset.

När gäststugan är färdig så planerar vi att sälja vårt hus i Sverige och flytta till Transsylvanien. Vi kommer att bo i gäststugan tills allt det andra är klart. Största problemet just nu är väl att vi behöver spara ihop pengar för att kunna bygga gäststugan. När vi sen säljer huset så får vi loss lite pengar och kan bygga garaget direkt.

Jag gillar kombinationen av sten och trä. Jag har insett att vi inte kan ha trägolv i huset för det kommer att bli en bastukänsla av det och det vill jag absolut INTE.
Av någon anledning så har jag fastnat för ytterdörrar som är rundade i ovankant.  🙂 Får se om det kan bli nån sån i framtiden.

På bilden ovan ser man också kombinationen av sten och trä. Fint tycker jag.  🙂  Jag vill gärna ha nån form av fönster runt som på bilden ovan men det får bli med galler också med tanke på eventuella inbrott.

Eftersom det nu har visat sig att en gäststuga i timmer är ganska dyr så funderar jag på om vi ska bygga den i sten istället med lite inslag av timmer istället. Vi ska kolla upp det lite mer nästa gång vi åker ner.

Det viktigaste tycker jag är att de olika byggnaderna på tomten passar ihop i alla fall. Annars är det risk för att det kommer att se väldigt rörigt ut.
Man måste lägga ett tungt tak på ett timmerhus vilket gör att jag inte kan ha ett vasstak som jag alltid velat ha. Antingen får det bli grästak eller pannor som väger lite mer. Vi får se när den dagen kommer. Det är mycket som ska planeras innan det.

På bilden ovan tycker jag att de har en smart lösning utanför ytterdörren. Kanske vi kan få till något liknande framöver.
Här får du inte snö eller regn på ytterdörren så man kan ju inte bli insnöad på samma sätt som annars i alla fall. Tummen upp för det.

Här på denna bilden ovan ser man ju tydligt skillnaden mellan trägolv och stengolv. Det måste absolut bli nån form av stengolv eller i alla fall ett golv i de gråa stenfärgerna.

Gillar rymden i rummet.

Sen längre fram så hoppas jag att vi kan få till en mysig uteplats också. Det kommer att bli sten där med. Jag vill ha en riktigt avkopplingsplats där man kan ha många vänner. Grilla, slappa, ta ett dopp i en pool på sommaren. Jag skulle också vilja ha en uppmurad eldstad av något slag. Jag vill kunna laga mat ute också och jag kommer att köpa en gryta som de brukar ha för att göra bl.a. gulaschsoppa. Tiden får väl utvisa vad det blir och inte blir. Jag håller dig uppdaterad  😉

Belysning kommer så klart också att behövas i massor men allt beror ju helt och hållet på hur själva huset kommer att se ut.

Funderar också på om vi ska installera solcellspaneler. Jag vill gärna det men vi får kolla upp om det är möjligt. Mer om det framöver. 🙂

Vi har hittat flera olika lokala firmor som bygger denna typ av timmerhus. En av dem hade t.o.m. tidigare arbetet för Pioneer Loghomes i Canada. Det hade varit kul att kunna träffa honom nästa gång vi ska ner dit för att prata mer med honom om vårt projekt. Vi har pratat lite med honom i telefon en gång.

Nåja… som du säkert förstår så är tankeverksamheten igång  😀

 

Jessica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *