Site Loader

About the Author

Jessica Fuchs

Photographer

Facilisis nec, atque unde? Amet pariatur? Venenatis sollicitudin! Exercitationem sunt

Jag blev väldigt glad när Vetenskapens Värld pratade/visade ett program om tarmhälsa för några veckor sen på SvT.

Jag har under flera års tid läst artiklar om det, sett små intervjuer osv men aldrig i svensk media. Det gjorde mig väldigt glad att de nu äntligen tog upp det. Tarmhälsan spelar en mycket större roll än vad man tror egentligen.
Jag vet inte hur många det är egentligen som brukar titta på programmet så därför vill jag hjälpa till med att sprida informationen för att det ska nå så många som möjligt.
Det är otroligt många som har en dålig tarmflora idag och det visar ju sig på många olika sätt i form av värk, eksem och olika psykiska problem m.m.

Det går att fixa till en god tarmflora själv men det krävs engagemang från din sida i sådana fall. Du måste vilja må bra. Många tror att det bara är att ta en tablett och sen är problemet löst. Tyvärr är det inte så. Inte om du vill må bra för all framtid. En kemisk tablett har ofta biverkningar som antingen omgående eller senare ger dig andra problem. Det är alltså inte en bra lösning.

Att ta någon form av probiotika är ju en variant MEN det räcker tyvärr inte. Om du stoppar i dig en massa goda tarmbakterier så måste du även se till att det finns mat till dem i dina tarmar. Den mat vi generellt äter idag är inte mat för dessa bakterier. Därför kommer de att svälta ihjäl igen om du inte ändrar på din kost också.

Basic

De vitamindrinkarna som jag började dricka för ett tag sen innehåller tarmbakterier också. Det är påsen som heter Basic. Näringsmässigt så motsvarar den 1,5 kg grönsaker. Det är så mycket grönsaker du behöver äta varje dag för att få i dig rätt mängd näring idag. Helt ärligt så tror jag inte ens en vegetarian klarar av att få i sig så mycket grönsaker per dag. Man får i stort sett tugga non-stop precis som kossorna gör. 😀

Utöver dessa vitaminer så innehåller den även tarmbakterier och en massa fiber, dvs mat till tarmbakterierna.
Det vetenskapliga teamet som tagit fram denna produkt har gjort många tester på den. Det är bevisat att om du dricker den i 90 dagar så får du en bättre mage- tarmhälsa och därmed också ett bättre immunförsvar. Du vet väl att 80% av vårt immunförsvar sitter i tarmarna.

Det allra bästa med dessa produkter är att man är inte beroende av att mage tarm ska fungera när man börjar dricka det. När det gäller andra kosttillskott så ska de ju tas upp av tarmarna. Om tarmarna då inte fungerar som de ska så tar man ju inte upp näringen heller. Likaså är många kosttillskott av kemiska ämnen och då tas det inte heller emot av våra kroppar i samma utsträckning. Man bajsar bara ett väldigt mineral- och vitaminrikt bajs. 😀

Forskarna som tagit fram dessa produkter har nämligen utvecklat ett system, som de har patent på, som de kallar för Nutrition Transport Concept, förkortat NTC.
Alla deras produkter har detta system. Kortfattat så betyder det att när du druckit vitamindrinken så tar det ungefär 5-6 minuter sen har du näringen ute i blodomloppet och ute i cellerna där det ska vara. Det är delvis därför det gör så stor nytta. Idag har företaget över 70 patent.

Ta dig tid att titta på dokumentären som gick på SvT för några veckor sedan. Det ger dig en större inblick! Unna dig det!

https://www.svtplay.se/video/19405860/vetenskapens-varld/vetenskapens-varld-sasong-29-vilka-lever-inuti-oss?start=auto&tab=2018&fbclid=IwAR1eG9rX_F3COjxCimEe8mj-R1RypygZwwdD1BsQcxDqnkCMEiihqD-uGWY

Jessica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *