Site Loader

About the Author

Jessica Fuchs

Photographer

Facilisis nec, atque unde? Amet pariatur? Venenatis sollicitudin! Exercitationem sunt

Jag har länge vetat att det var illa och något som man skulle undvika…. men att teflon skulle vara så extremt giftigt hade jag inte ens vågat föreställa mig.

Det skrämmer mig också att företag/instanser idag är så extremt drivna av pengar att de inte bryr sig det minsta om folks hälsa. Enligt dokumentären så var det ju redan på 60-70-talet som det uppdagades att teflon var väldigt farligt.
Att de hela tiden försöker dölja spå av vad deras kemikalier gör för skada. Likaså att de förnekar att det beror på deras produkt.

År 2015 förbjöds DuPont att använda kemikalien C8 som gett väldigt många människor cancer och men för livet. Väldigt många människor och djur har dött p.g.a. att de tillverkat teflon. Kemikalien C8 finns i vårt blod hos nästan alla människor över hela världen.
När de förbjöds att tillverka C8 så “tar de fram en annan” kemikalie som de kallar för GenX.

Tror du verkligen att GenX är en “ny” kemikalie?
Helt ärligt så tror jag det är C8 fast med ett nytt namn.

Tyvärr är det så att idag behöver vi alla vara utbildade biologer, kemister och läkare för att vi ska kunna handla säkert. Nu är vi ju inte det och vi varken kan eller vill vara det heller. Vi har alla olika intressen och är bra på olika saker. I en drömvärld så borde vi ju då samarbeta och göra den bästa situationen av vår värld men tyvärr. Här är det pengar som styr. Blir du sjuk så tjänar ju läkemedelsbolagen pengar på att du behöver mediciner. Vi borde hjälpa varandra mer.

Kan ju bara säga… ju mer jag lär mig om detta desto mer rädd blir jag.

Titta på dokumentären. Se vad de gjort. Lär dig lite mer. Än en gång…. investera i dig själv.

https://kunskapskanalen.se/program/16660/dox-den-bittra-smaken-av-teflon-2

 

 

Jessica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *