Site Loader

About the Author

Jessica Fuchs

Photographer

Facilisis nec, atque unde? Amet pariatur? Venenatis sollicitudin! Exercitationem sunt

Min lillebrors dotter tog studenten i fredags. Minstingen i familjen har nu gått ut skolan 🙂
Jag tycker det är väldigt roligt att baka tårtor och jag finner det avkopplande på något sätt. Fråga mig inte hur för det kan jag inte svara på. Detta är första tårtan jag bakat till någon annan sen vi flyttade till nya lilla huset. Kylen i köket är på tok för liten och det är inte mycket vi får plats med där. Därför har vi en extra kyl i källaren. Idag står den i tvättstugan men tanken är att den ska flytta sen för jag vill bygga upp ett matförråd / förvaring i källaren.

Varmt väder

Hur kommer det sig att det alltid blir en värmebölja när jag ska bara en tårta? Det är inte ofta vi har varmt och fint väder vid denna tid på året. Oftast är det lite sol för att sen blåsa och spöregna för att sen bli lite sol igen. Ni vet…. så där opålitligt som en svensk sommar vanligtvis är men ICKE när jag ska baka!! Nej, då kör vi på med så där en 30 plusgrader, vindstilla eller väldigt svaga vindar så att man inte kan vädra huset på något bra sätt.
Det är inte så att jag råkat ut för detta en eller två gånger utan det händer VARJE gång jag ska baka en tårta. Vi har ingen luftkonditionering i huset (inte det förra huset heller) och att då starta ugnen när det redan är 28-29 grader varmt i huset blir lätt lite svettigt. 😀

Sen undrar jag…. hur jag kan tycka att detta är avkopplande?
Jag sliter verkligen häcken av mig! 😀
Denna tårta var väldigt tung. Det var med nöd och näppe att jag orkade bära den. Att då springa ner med den till kylen i källaren, ned för en slingrig smal trappa där jag lätt slår i pannan i några rör när jag kommer ner på de sista trappstegen, för att sen upp igen, fortsätta tillverka, för att sen ner till källaren och hämta upp tårtan och fortsätta dekorera med det jag tillverkade nyss. Sen ner i källaren igen för att kyla tårtan medans nästa dekoration tillverkas. Så här gick det till. I flera dagar sprang jag på detta sätt. Mjölksyra i både ben och armar.
Hur kan man finna det avkopplande?
Vet inte – men jag gör det i alla fall.

Festen

När vi skulle köra till studentfesten så bad jag min man om hjälp. Jag satte mig i bilen (ohyggligt varm), tog på mig säkerhetsbältet och bad sen min man hämta tårtan i köket och sätta den i mitt knä.
Kommentaren jag fick sen var:
– Kom aldrig till mig igen och säg att du är svag!

Han tyckte den var tung och kunde inte förstå hur jag orkat springa upp och ner i källaren med den. 😀 (till saken hör dock att han på sistone fått väldigt ont i ena handleden). Här startade nu en resa på gott och väl 30 minuter i en supervarm bil med en väldigt tung tårta i knäet. Den var hel när vi kom fram vilket jag är tacksam för men oron inför leveranserna är inte kul. Nån tårta har jag till och med levererat i delar och satt ihop på plats.

I kväll fortsätter jag! Jag tänker göra en liten midsommartårta till festen vi ska ha här på fredag så jag antar att värmen som är nu kommer att hålla i sig denna veckan också. 🙂

Vill du ha en varm och fin sommar?
Beställ några tårtor av mig! 😀

Jessica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *