Site Loader

About the Author

Jessica Fuchs

Photographer

Facilisis nec, atque unde? Amet pariatur? Venenatis sollicitudin! Exercitationem sunt

#ettkökomdagen

Sara Bäckmo som driver Sillnadens Trädgård har skapat en utmaning med hashtaggen #ettkökomdagen på Instagram. Detta som en motvikt till alla tjusiga interiörbilder som svämmar över internet och inredningstidningar. Kök som egentligen inte existerar i verkligheten. Hon vill att vi ska visa upp våra sk. vardagliga kök under #ettkökomdagen.

Jag håller fullständigt med henne! Du hittar hennes blogg här.
Jag drog mitt strå till stacken igår och publicerade en bild på vårt kök samtidigt som jag höll på att göra en blomkålsgratäng. Jag ser att bilden är lite mörk men strunt samma. Får väl ta en ny vid nåt annat tillfälle.  🙂

Måste också visa min älskade kompanjon i köket  😀 En sladdlös stavmixer från Kitchen Aid. Jag älskar den!
Jag måste erkänna att jag var väldigt orolig när jag köpte den för jag funderade på hur ofta jag skulle behöva ladda den. Nu har jag haft den i några år och jag laddar den cirka 2 gånger om året!! Helt otroligt! Och då ska du veta att jag använder den i stort sett dagligen. Jag är (som du säkert redan förstår) mäkta imponerad av den. 😀

Jag har detta kittet. Det följer ju med en massa saker och jag hackar mycket lök och använder även vispen flitigt.
Visst är den dyr i inköp. Rent av svindyr! MEN jag anser att den är värd det. Nu har jag haft turen att ha en underbar liten svägerska som tillbringat ett antal år i Los Angeles. Hon har handlat en massa Kitchen Aid saker till mig där som hon sen dragit hem i sina resväskor när hon gjort korta besök i Sverige. Stavmixern blev ju mellan 1500-2000 kr billigare. Jag köpte sen en adapter här hemma för 99 kr för att kunna ladda den.
Funderar du på att köpa en sådan så kan jag varmt rekommendera den i alla fall.  🙂

Vill du ha receptet på Blomkålsgratängen vi åt?  😀

Blomkålsgratäng

Vi tycker väldigt mycket om den. Jag hittade receptet hos Kostdoktorn.

Ingredienser:
500 g broccoli, gärna fryst
200 g färskost
3-4 dl vispgrädde
1 tsk vitlökspulver (jag föredrar riven färsk vitlök)
Salt och peppar
50 g smör
ca 1kg färsk blomkål
3-4 dl riven ost

Gör så här:
Sätt ugnen på 180°
Koka den frysta broccolin enligt anvisningar på påsen. När det är färdigt så häller du av vattnet och tillsätter färskost, grädde, salt, peppar och vitlök.
Mixa sen detta med en stavmixer till en någorlunda slät röra.
Smörj en form med smöret och klicka ut resten i botten.
Dela blomkålen i små buketter och lägg dem i formen.
Häll över såsen och strö över riven ost.
Tillaga i ugnen i ca 40 minuter eller tills blomkålen känns mjuk och gratängen fått fin färg. (Jag gillar att det finns lite tuggmotstånd i blomkålen men det är ju en smaksak)  🙂

Schmaklig måltid! 😀

 

Jessica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *