Site Loader

About the Author

Jessica Fuchs

Photographer

Facilisis nec, atque unde? Amet pariatur? Venenatis sollicitudin! Exercitationem sunt

Jag och mamma besökte Gudahagens Vikingamarknad i Näsum igår.
Jag är så imponerad av deras hantverk. De är verkligen duktiga och jag tycker det är så härligt att bara strosa omkring i denna miljön.  🙂

Det sprakar från eldarna som brinner lite överallt. Det sprids dofter från eldarna, de söta kanderade mandlarna och även från grillen där de grillar mat som de sedan säljer. Tre musikanter går runt på området och spelar musik som jag antar kommer från denna forna tid. Vid ett annat tillfälle så hör man bankandet från en smed som står och jobbar.
Allt detta i kombination med ett underbart väder. Ja, jag hade kunnat sitta där i många timmar och bara insupa atmosfären, den trevliga stämningen och alla andra intryck.

I år firade de 10-års jubileum och det var många utställare där. Marknaden växer år för år vilket jag tycker är väldigt trevligt.
I år upptäckte jag att det var utställare även från Norge, Tyskland och Danmark. Det var kanske från fler länder också, det vet jag tyvärr inte.

 

Det blev lite små inköp men inget större. Känns så onödigt att köpa saker när vi redan planerar att göra oss av med det vi äger idag p.g.a. flytten.

Jag hoppas i alla fall att jag ska kunna hitta en del liknande saker i Transsylvanien framöver. Där fanns saker jag verkligen vill ha till timmerhuset.
Vi får se. Om inget annat så får jag göra nya besök på vikingamarknaden och köpa på mig då istället. 🙂

Här är en länk till Gudahagens hemsida. De finns även på Facebook ifall du är intresserad av att vet mer om dem.  🙂 Sök på Gudahagens Vikingamarknad så får du upp sidan.

 

 

Jessica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *