Site Loader

About the Author

Jessica Fuchs

Photographer

Facilisis nec, atque unde? Amet pariatur? Venenatis sollicitudin! Exercitationem sunt

Yes, då har det blivit dags för den första omplanteringen av fröerna jag satte.

Det tar sin lilla stund att göra det men jag tycker det är väldigt rogivande. Som jag skrev i förra inlägget så fick jag ju min årliga hosta för några veckor sedan. Utöver den så kom det också en “kär liten förkylning” på det. Jag är väldigt trött och fick lite hjälp av min man. Han plockade fram grejer till mig så nu sitter jag vid matrumsbordet i vardagsrummet och planterar om alla mina plantor.  😀

Jag tror att mitt immunförsvar varit klenare än vanligt nu på sistone. Jag kokte ihop en medicin som jag druckit och det har definitivt lindrat min hosta. Idag ska jag koka mer.

Ingredienser:

1 handstor ekologisk ingefära
1 msk honung av hög kvalitet
ca ½ pressad ekologisk citron
1-1½ liter vatten

Gör så här:
Riv ingefäran grovt och sjud den i vattnet i ca 20 minuter.
Pressa ur koket i en sil. Häll i citron och honung. Rör runt och tappa upp det på en flaska.
Drick i alla fall 1 dl om dagen. Förvara det i kylen.

Tillbaka till plantorna!

I höstas köpte vi ett hus till som vi renoverat och nu hyr ut. Trädgården är avdelad vid detta hus och jag kommer att använda en stor del till att odla på.
Det äldre paret som bott i huset tidigare har använt denna yta för odling i alla år. Det är en väldigt fin och bearbetad jord där. Den gamla mannen har komposterat och gödslat jorden kontinuerligt.
Jag vet att det inte är världens bästa bild men du ser lite hur det ser ut här i alla fall. Fotot är taget inifrån huset som vi ska hyra ut.

Till vänster precis utanför bilden så är det en gräsyta och sen en thuijahäck. Jag tänkte investera i en odlingstunnel och sätta upp den där.
Längst bak i bilden till höger – där grävde jag ner vitlök i höstas så man kan ju säga att jag redan börjat använda marken lite  😀

Jordärtskocka och pepparrot växer hejvilt här. Jag försökte “organisera” dem lite i höstas men om det fungerade återstår ju att se. Så fort jag mår lite bättre så ska jag ut dit och vända på jorden lite och även gräva ner lite mer kompost.

Det är första gången jag har chans att odla lite mer och det är mycket som är nytt för mig. Det ska bli kul att testa. Kål har jag ju inte odlat på detta sätt tidigare men jag ska ge det ett försök. Jag har fått tips om att plantera dill och blommor vid sidan om kålen för att locka dit getingar och skrämma bort kålfjärilen.
Utöver det så tänkte jag faktiskt bygga tunnlar över kålen i förhoppning om att få en större skörd. Jag får uppdatera dig till hösten och berätta om hur det gått.

Här sitter jag  🙂

Här sitter jag nu och planterar om mina plantor. Hela vårt hus är uppvärmt vilket gör det svårt att få fina starka plantor. Står de för varmt så blir de långa och rangliga.
Vi har ett rum uppe på vinden som jag tänker testa i år. Det är isolerat men vi har ingen värme igång där längre. Jag tror att det kommer att bli bra temperatur där.
Igår var jag på Biltema och Jula och köpte belysning.
Jag köpte detta lysröret  och så köpte jag denna armaturen och bytte ut lysröret. Min man har idag kopplat in strömkabel och kontakt till mig så att jag kan sätta allt på en timer.

Jag tänker använda hyllplanen/ställningen från ett litet miniväxthus. Jag kommer att montera belysning på undersidan av varje hyllplan och på så sätt spara ganska mycket plats. Det blir ju väldigt många plantor i år.
Det jobbigaste är nog trappan upp till vinden (tänker på när plantorna ska ner igen) men det ska nog lösa sig. Om en till två månader så kan jag ju förhoppningsvis börja plantera ut en del.
Jag ska visa dig foto på detta sen när det är klart.
Nu måste jag sätta mig och plantera om lite mer och börja bära upp allt på vinden.  😀

Vill också visa dig min lilla hjälpreda och sällskap när jag sitter och planterar  😀

 

 

Jessica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *