Site Loader

About the Author

Jessica Fuchs

Photographer

Facilisis nec, atque unde? Amet pariatur? Venenatis sollicitudin! Exercitationem sunt

Ja, äntligen är det min tur och det spritter i kroppen av glädje!  😀
Under 13 års tid har jag många gånger stått och tittat på min granne och varit så avundsjuk på hans odlingsyta. Nu är det JAG som ska odla där!  😀
Våren är här och det är verkligen dags att sätta igång där ute. Tror inte det är många som kan ana min glädje för detta.

Som jag skrivit innan så grävde jag ner vitlök i höstas och några av dem har nu börjat titta upp. Jag såg även något annat smått sticka upp på flera ställen och jag tror det är pepparrot. Han som odlat här innan har odlat pepparrot och jag har hört att det ska vara svårt att bli av med. Jag får väl helt enkelt lära mig använda det mer så jag har nån nytta av dem i alla fall.  😀
Ibland går jag över gatan till min odlingsplätt flera gånger om dagen och tittar, funderar och planerar hur jag ska göra. Jag tycker detta är riktigt kul och jag hoppas verkligen på en bra skörd till hösten och vintern sen.

Längst upp vid den låga häcken mot gatan är det en remsa med gräs. Jag vet sen innan att det kommer många sommarblommor där så jag tänker bara jämna till kanten lite och sen låta det vara. Några små hål kommer jag att gräva där för att stoppa ner lite bärbuskar också. Nu när Lidl säljer bärbuskar för 25kr/st så kan jag bara inte låta bli.  🙂
Lite björnbär, blåbär och vinbär ska jag gräva ner där i alla fall.

Lite blommor också

Längs med nätstaketet till vänster på bilden ovan så kommer jag att plantera Rosenskära. Det brukar bli både höjd och fyllighet i dem och så tycker jag det är vackert att blanda blommor och grönsaker på odlingsytorna. Nu när jag har denna stora ytan så ska jag definitivt göra det. Dessutom så lockar det till sig insekter.
Jag fick tips att jag skulle plantera Ringblomma bredvid kålen jag ska odla för att få en bättre skörd. Jag har inte kollat upp mer noga varför men jag ska googla det också nån dag.
När jag var i affären så såg jag att de hade fröer från Ringblomma så jag köpte några påsar. Om inget annat så kan det bli vackert i alla fall. 🙂

Som du kan se på bilden nedan så har jag fått hem ensilaget också 😀 En liten rundbal på ett par hundra kilo. Det ska nog räcka ett tag.

Odlingstunnel

Jag funderar på att köpa en billig odlingstunnel också. Mest för att testa på att vinterodla och se vad jag tycker om det helt enkelt men också för att kunna driva upp lite mer paprikor än vad jag brukar göra. Vi har ett pyttelitet växthus i vår trädgård men det får inte plats så mycket där inne. Jag brukar ha lite tomater, paprika och nån gurkplanta mer än så får inte plats. Denna odlingstunneln är det jag har tittat på hos vidaXL

Jag vet att många säger att dessa tunnlar inte är av bra kvalitet och att dragkedjor m.m. ofta går sönder men som sagt, mest för att testa på det en gång.
Om det är något jag vill hålla på med i framtiden så kommer jag att investera i en bättre och mer stabil tunnel då istället.

Många undrar kanske varför jag inte odlar i vår egen trädgård. Ja, jag har gjort det så gott jag kunnat. Mycket av vår tomt är bebyggd. Vi har ett stort hus och ett ganska stort garage på tomten. Sen är det så att det är mest bara enorma stenbumlingar och annat skit i marken. Det går inte att sätta ner en spade och gräva här. Vi har ett litet växthus och några odlingslådor (modell större). Utöver det så har jag odlat i krukor på vår terrass.
Nu när vi köpte grannens hus också för att hyra ut huset så bestämde jag mig för att denna odlingsyta ska jag bruka själv.  🙂

Det ska vara en glädje att hålla på med det. Som det är nu så tycker jag det är kul och även väldigt rogivande. Jag hämtar energi när jag håller på och pysslar bland plantorna. Visst kan det vara tungt ibland och min värkbrutna kropp får slita hårt men jag tycker ändå det är värt det.

Det är en härlig känsla att gå ut i trädgården och skörda för att sen gå in och tillaga en måltid.  🙂

 

 

Jessica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *