Site Loader

About the Author

Jessica Fuchs

Photographer

Facilisis nec, atque unde? Amet pariatur? Venenatis sollicitudin! Exercitationem sunt

Den 1 april år 1991 kläcktes denna lilla African grey parrot  –  Afrikansk gråpapegoja. 🙂
Helt otroligt att jag redan haft honom i 26 år.
Det är i stort sett ett halvtids jobb att ha en papegoja så om du funderar över att köpa en så skulle jag nog be dig tänka om några gånger. Är du verkligen villig att lägga så mycket tid på den i RESTEN AV DITT liv?

Jag resonerar som så att om jag tagit mig an något så får jag ta ansvar för det oavsett vad som händer. Jag anser inte att djur är sk “vandringspokaler”. Djuret har inte bett om att få komma till dig. Det är du själv som väljer att skaffa ett djur.
Han har i alla fall gett mig många goa skratt genom åren och jag ångrar inte att jag skaffade honom även om jag tycker det är jobbigt med städandet emellanåt.

Förra veckan så tog jag ut hans bur för att tvätta den med högtryckstvätten. Papegojor smutsar ner väldigt mycket!!!
Jag måste ha hjälp av min man för att få ut buren genom dörren. Det är på håret att vi får ut den för den är lika stor som dörrhålet.

Nu är i alla fall buren så ren som den kan bli. Den är gammal och sliten så det är dags att se sig om efter en ny. Än så länge har jag inte hittat någon som jag är nöjd med. Jag vill ha en bur som är lika stor som den jag har idag förutom att jag önskar att den var ca 2-3 cm mindre på djupet. Då hade jag lättare fått ut den genom dörrhålet.
De burar jag hittar som är 2-3 cm mindre på djupet blir då också mindre på höjden och bredden. Det är jag inte intresserad av.

Även om vår papegoja är ute ur buren flera timmar varje dag så vill jag ändå att han ska ha en tillräckligt stor bur.

Här sitter han i den lilla reseburen, ute på vår terrass och studerar mig när jag tvättar den stora. 🙂
Den lilla buren är egentligen en hundbur som vi byggt om lite. Den sitter han i när vi är iväg nånstans eller om han ska bo tillfälligt hos någon medans vi är borta.

För snart ett år sen så fick han en ny “noja”  😀 En handduk!! Han leker med den flera timmar varje kväll i stort sett. Han drar den runt på golvet i vardagsrummet. Han flyger på den och attackerar den. På filmen nedan så ligger han på rygg med handduken över sig och slåss med den.  😀  Han blir lite “spak” när jag kommer med kameran och fotar eller filmar honom så fighten avtar lite på filmen.

Förstår inte att det kan roa honom så mycket men men… om det nu gör det så får han väl hålla på med den då. Det är andra handduken vi är inne på nu. Den första fick vi kassera för några veckor sen för den höll på att trilla i bitar.  😀

Jessica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *