Site Loader

About the Author

Jessica Fuchs

Photographer

Facilisis nec, atque unde? Amet pariatur? Venenatis sollicitudin! Exercitationem sunt

Jag tänker försöka mig på täckodling för första gången. Jag har ingen aning om hur detta ska gå. Det är ju en ganska stor odlingsyta jag har att jobba med nu och att ligga där och rensa ogräs känns som ungefär 3 heltidstjänster.  😀  Inget jag vill hålla på med i alla fall.

Idag har jag börjat så smått. Tyvärr så kan jag inte jobba där så lång tid som jag vill åt gången p.g.a. min värk men lite varje dag så ska det nog gå bra. Jag har dessutom planer på att bli bättre och starkare så förhoppningsvis blir det längre arbetspass där framöver. 😉

Här på bilden nedan är min första lilla hög. Jag lade sen en stor gren/rot från en gammal gran som sågats ner över ensilaget för att hålla det någorlunda på plats. Det blåste mycket häromdagen men idag var det nästan vindstilla. Om ifall det skulle börja blåsa mycket de närmsta dagarna så hoppas jag att täckmaterialet ligger kvar. Jag fick ju en rundbal som skulle slängas och nu tog jag av det yttersta lagret på den eftersom det var lite mer fuktigt. Tänkte att det ligger bättre på plats.

När vi köpte det andra huset i höstas så hann jag inte med vår egen trädgård riktigt p.g.a. renoveringen. Därav har sommarblommorna jag haft i krukor stått kvar hela vintern. Nu tömde jag några av dessa krukor och körde över till mitt nya trädgårdsland. Jag slängde ut dem på marken och stampade sönder jorden/rötterna. Över detta lade jag sen vissnat ogräs som den förra ägaren av odlingsytan samlat i en hög. På det har jag lagt ensilaget. Ingen aning om detta kommer att lyckas. Har du några tips till mig så hör gärna av dig!  😀
Det känns som om att jag kommer att behöva putta ensilaget till sidan för att bättre kunna jämna ut underlaget sen för att kunna så där. Vi får se, jag vet inte ännu.

Skillnadens Trädgård

Jag har läst och lyssnat mycket på Sara Bäckmo och Farbro Grön  😀 om täckodling. Jag har även läst vad som skrivs om det på Facebook i de grupper jag är med i. Ändå så känns det ibland som om att man vill ha en liten person på axeln att rådfråga under tiden man håller på med det.
Jag vet att jag läst att det är bra att börja med gräsklipp och liknande men nåt sånt har jag inte ännu. Vet också att många sagt “man tager vad man haver” och det var det jag gjorde nu. Mycket har jag suttit och läst nu i vinter. Tyvärr så var jag ju snabbt ute i höstas och grävde ner min vitlök. Nu är ju inte den ytan täckt och jag tror att jag behöver vänta lite till innan jag täcker den.

Vitlöken har börjat komma upp, åtminstone några av dem, men jag tror att de behöver bli lite större innan jag lägger täckmaterial där. Jag får väl stå ut med att rensa ogräs på den ytan tills det är dags att täcka. Det är ju ändå inte så stor yta.  🙂

Gångar med täckbark

Jag började också idag med att bygga lite gångar av tidningspapper och täckbark för att hålla de ytorna fria från ogräs. Jag lade på ett ganska tjockt lager av tidningspapper och jag lade dem också lite omlott för att det inte ska bli några springor. Du ser hur det ser ut på bilden här nedanför. Jag hade inte så mycket täckbark hemma så jag får köpa lite mer längre fram i vår efterhand som jag blir klar med täckningen också.

Det är här (på bilden nedan) som jag planterat några rader med vitlök så det är denna ytan jag får vänta lite med att täcka.

 

 

 

Jessica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *