Site Loader

About the Author

Jessica Fuchs

Photographer

Facilisis nec, atque unde? Amet pariatur? Venenatis sollicitudin! Exercitationem sunt

Loke är en helt fantastisk valp. Så otroligt snäll, go och tillgiven. Han växer så det knakar! 😀
Både jag och min man har vid flera tillfällen fått känslan av att han känner sig ensam och gärna vill ha en lekkamrat. Vi har många gånger sett honom sitta på gräsmattan och titta in till grannen där det finns fler hundar. Han sitter ner och viftar på svansen och man får verkligen känslan av att han vill leka.

Längtar efter kompis!

Min man ringde tillbaka till dem vi köpt Loke av för att se om det var någon som lämnat tillbaka sin valp. Tydligen så var alla lika nöjda med sina köp som vi är.
Vi tittade lite på Blocket. Såg att det fanns valpar i Klippan från ett vanvårdsärende. Vi ringde och pratade lite med stödhemmet och bestämde oss för att köra dit och titta. Helt förutsättningslöst.
Loke fick så klart följa med. 🙂

7 valpar

Det fanns 7 valpar i kullen och Loke fick träffa 6 av dem. Alla valpar kom fram och hälsade på oss men det var bara en av dem som stannade. Det var den allra minsta valpen i kullen, Vilda. Hon sprang runt små rundor men kom hela tiden tillbaka till Loke. Då förstod vi att det skulle fungera mellan dem. Hon fick följa med oss hem!

Vi kom hem ganska sent på natten men vi kunde inte gå och lägga oss utan att tvätta henne först. Hon luktade fruktansvärt illa. Hon var väldigt liten och mager. Stödhemmet berättade att valparna kommit dit dagen innan vi var där. Hon hade bara hunnit klippa klorna på dem så duschen fixade vi själva.
Vi fick inga papper med oss hem för de var inte i ordning ännu. De skulle vi få med posten sen. Vi fick bara veta att valparna var 8 veckor gamla och fått sin chippmärkning samt första vaccination.

Lilla Vilda, 2:a dagen hos oss!

Vi ville helst ha en hanhund till men kände att det viktigaste är att det fungerar bra mellan Loke och Vilda. Därav så fick det bli denna lilla tjej.

Vad som hänt dessa hundar tidigare vet vi inte. Vi vet heller inte om Vildas föräldrar lever idag. Däremot så vet vi att det var väldigt svårt att försöka hantera henne i början. Hon skrek för minsta lilla. Att få en puss på kinden var en hemsk upplevelse för henne. 🙁
Efter ett par veckor kom pappren till oss med posten och det visade sig då att Vilda inte alls varit 8 veckor när vi hämtade henne. Hon var mellan 6-7 veckor då.
Hon är också en blandras. Hennes mamma var Bordercollie och pappan var Skandinavisk draghund.
Hon är en helt fantastisk och känslig liten tjej som redan gjort många stora framsteg.

Hon ville gärna gömma sig när hon skulle sova. Det gick inte alls att bara somna på golvet eller i bädden. Nope – måste ha nåt över sig.


Det är så underbart att se dem tillsammans. Loke är så snäll och försiktig med henne. De gör nu allt tillsammans!

Jag tror detta kommer gå bra. Bara Vilda förstår att vi inte på något sätt är farliga 🙂 men det kommer väl med tiden. <3

Jessica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *