Site Loader

About the Author

Jessica Fuchs

Photographer

Facilisis nec, atque unde? Amet pariatur? Venenatis sollicitudin! Exercitationem sunt

Vi har äntligen köpt en valp! <3
Min man har “tjatat” om det i många år men jag har inte velat tidigare p.g.a. min värk och problem med att gå och röra mig.
Nu mår jag bra och vi har flyttat till ett bättre område. Valp inköpt! 😀
Vi har döpt honom till Loke.

Det var inte planerat att vi skulle köpa just honom men när vi träffade honom första gången så “klickade” det direkt. Därför så valde vi att köpa honom.
Det är en blandras valp, schäfer, bordercollie och rottweiler.
Han var 10 veckor gammal när vi hämtade honom. (i mars månad)

Underbar liten parvel <3

Jag tycker han är helt underbar och är så tacksam att vi fick köpa just honom. Det tog inte alls lång tid att få honom rumsren och han har redan lärt sig en del “vanliga kommandon” trots att han inte är så gammal.

Går i trappan obehindrat nu.

Det var lite knixigt att gå i trappan i början. Det var ju många fötter att hålla ordning på och baktassarna strulade till det ibland så att han snubblade. 😀 Nu har han fått ordning på dem och springer upp och ner obehindrat.
Fotot ovan är från första gången när det gick riktigt bra.

Slappar i soffan

Han växer helt otroligt fort!
Vi köpte en våg för att kunna väga honom. Vi var lite oroliga ett tag då han inte är så “ha-galen” i mat. Vi var osäkra på om han åt tillräckligt mycket och om han ökade i vikt. Därav så köpte vi en våg.
När vågen var inköpt så visade det sig att vi inte alls hade behövt oroa oss. 😀
Man ser inte hur mycket de egentligen växer från dag till dag. Det var först när vi sen började titta tillbaka på fotona från när vi hämtade honom som vi såg hur mycket han växt. Han har dessutom blivit mycket ljusare i ansiktet.

Störtsköna sovställningar 😀

Vi vet ju inte riktigt hur stor han kommer att bli men det är heller inget vi bryr oss om. Tiden får utvisa helt enkelt.
Vi har en tomt på nästan 6000 kvm som vi nu satt staket runt.
Loke springer lös ute i trädgården och tycker det är kul att både tugga på pinnar och jaga bollar, fåglar, fjärilar m.m.
Precis som med alla valpar så får man hålla kolla på vad han stoppar i munnen. 🙂
Helst av allt så vill han vara med oss i allt vi gör. Spelar ingen roll om vi sågar ner träd, kapar brädor, kör med röjsåg, klipper gräs eller försöker odla/plantera.
Han vill vara “där det händer” 😀

Matte, försök ta den från mig!

Ett av mina mål sen vi flyttade hit är ju att jag vill odla vår mat.
Vi köpte hem 30 kubik matjord som vi skyfflat ut på ett område där jag ska odla.
Jag blev ivrig och ville plantera lite sättlökar. När jag kommer ut dagen efter så ser jag att några av lökarna är uppgrävda och ligger bredvid odlingsbädden. Matte gräver ner och Loke gräver upp. :/
Nu är det staket runt odlingsplatsen också och Loke ligger många gånger utanför grinden och surar för att han inte får följa med in.

Han får följa med in när han blivit lite äldre istället.
Han är nu lite styvt 4 månader gammal och häromdagen så öppnade han ytterdörren själv. Nu gäller det att låsa den om vi inte vill att han ska gå ut. 😀
Jag ser verkligen fram emot ett liv tillsammans med honom.

Jessica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *