Site Loader

About the Author

Jessica Fuchs

Photographer

Facilisis nec, atque unde? Amet pariatur? Venenatis sollicitudin! Exercitationem sunt

Vattendroppe snösmältning
Feber och sjukstuga

Jag har länge velat testa och nu kan jag sätta “check på den”  🙂
Det är inte så ofta jag har feber men nu hade jag det med råge och jag har länge velat testa om det verkligen går att få ner febern med hjälp av riven potatis och rå lök.
Jodå, det går kan jag säga nu  🙂

Jag var inte speciellt dålig för övrigt utan hade bara väldigt hög feber och blev så klart helt slut i kroppen av detta. Låg nerbäddad i ett par dagar vilket jag tycker är väldigt jobbigt. Min man var också sjuk så vi fick se till att få det att funka så gott det gick här hemma.

Ett råd får dock bli att OM man vill sänka sin feber med hjälp av riven potatis och lök så bör det finnas någon bredvid som är frisk och kan hjälpa till med detta. Det blev ganska jobbigt att försöka göra det själv då jag tyckte det var jobbigt att stå upp. Efter att jag rivit potatisen med hjälp av min Kitchen Aid så var jag ju tvungen att diska den. Extra jobbigt i en sån här situation.

Rådet är att man ska riva rå potatis och lägga på bröstet och pannan. Man ska skiva rå lök och lägga under fotsulorna. Jag tog allt under fötterna för att jag inte orkade samtidigt var jag så nyfiken och ville testa nu när jag hade chansen. 😀

Min man har testat på mig en gång tidigare men det har jag inget minne av själv. Han lade då riven potatis på bröstet och fick ner febern. Nu har jag testat själv och minns dessutom denna gång.  🙂

Man ska sitta / ligga med detta ganska länge. Efter 3 timmar ungefär så sjunker febern. Det stämmer. Jag gjorde detta ganska sent på kvällen och var sen uppe på natten för att dricka vatten. Då passade jag på att kolla tempen igen och mycket riktigt så hade den sjunkit. Dagen efter gick den sen neråt och försvann helt.
Kan alltså rekommendera detta gamla knep för att bli feberfri helt utan en massa kemikalier.  🙂

Ny leksak

Jag hittade en ny leksak till mobilen för en hundring och kunde inte låta bli att köpa den.  🙂 Det var 3 olika linser som man sätter fast med hjälp av en klämma framför kameraögat på mobilen. Riktigt rolig leksak och bra mycket billigare än ett makroobjektiv till min systemkamera. Jag köpte det på Kjell & Company och kan faktiskt varmt rekommendera dem om man nu gillar att fotografera.Jag ska definitivt testa dem mer i sommar. Just nu har jag mest sprungit omkring här i huset och fotograferat mina orkidéer.  🙂

Visst ser det ut som en liten nallebjörn med mössa 😀

Var även ute vid ett tillfälle och försökte fotografera en droppe när snön höll på att smälta bort.

Det svåraste var nog att försöka hålla kameran helt still för att få till klara bilder. Jag antar att övning ger färdighet så det får övas en hel del på det till sommaren. 🙂

Jessica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *