Site Loader

About the Author

Jessica Fuchs

Photographer

Facilisis nec, atque unde? Amet pariatur? Venenatis sollicitudin! Exercitationem sunt

Vildkatt Tarzan

Nu äntligen är den sista vildkatten, Tarzan, också infångad. (Tarzan är KKS arbetsnamn på katten) Nu har vi inte fler (vad jag vet om) bakom vårt hus. Sån otrolig lättnad då jag mått väldigt dåligt av att se dem där ute. Dessutom så har jag varit väldigt orolig över att vi skulle behöva ta hit nån som avlivade Tarzan då han är en slagskämpe och inte har så fina öron längre. Jag trodde också att det “bara är jag” som tar hand om djur som kanske ser lite sämre ut än andra och som “normalt” sett ratas bort direkt. ACK så fel jag hade!!  🙂

Det finns en ängel (enligt mig) på en liten hästgård utanför Sölvesborg som öppnade sitt hem för Tarzan. Detta gjorde mig så otroligt glad och lättad.

Det är många djur som brukar dricka vatten från vår lilla damm.

Jag lyckades efter flera försök fånga honom i kattfällan på måndagsmorgonen. Jag gick upp kl 5 på morgonen för att rigga 3 fällor. Gick sen in och satte mig vid ett fönster så att han inte kunde se mig. När han kommer hit så brukar han stanna till och titta in i båda fönsterna som vi har ut på det hållet. Han vet att jag brukar titta efter honom där. Om han ser mig så sätter han sig ner och väntar på att jag ska komma ut med ny god mat till honom. Därav så var det extra viktigt att han inte skulle se mig denna morgon. Då hade han inte gått in i fällan utan bara satt sig ner och väntat på mig.

Jag ville ju samtidigt sitta och vaka för att han inte skulle behöva sitta i fällan ute i kylan allt för länge. Han gick in i fällan vid 7.30. Jag sprang snabbt ut och försökte prata lugnt med honom (trots en puls som hade sprängt vilken mätare som helst) samtidigt som jag täckte över hela fällan med en filt. Det gör att katten lugnar ner sig.
Jag bar in fällan i källaren så länge och satte den på golvet med golvvärme sen sprang jag upp och försökte lugna mig själv lite innan jag ringde veterinären.  🙂

Distriktsveterinären i Kristianstad (Vä) hjälpte mig. Jag fick komma dit kl 10 och de sövde ner honom helt och hållet för att kunna undersöka honom ordentligt. De kastrerade, vaccinerade och id-märkte honom. Dessutom så kollade de över hans öron, mun och tassar m.m. Han hade många problem med tänderna så han kommer att behöva åka till veterinären inom kort igen. När de var klara med allt som skulle göras så lade de in honom i en transportbur som jag hade fått låna av KKS och där fick han sen ligga och vakna upp.

När vi var klara hos veterinären så körde vi direkt till det nya hemmet där nya matte stod och väntade på oss. Mattes mamma var också med där men nya husse var nog på jobbet. Jag tror han kommer att få det riktigt bra där. En väldigt fin gård han kommer att bo på. Nu till en början ska han så klart hållas inne så att han vänjer sig vid de nya människorna och djuren som finns där. Matte sa dessutom att jag får lov att höra av mig och komma och hälsa på honom framöver vilket jag verkligen ser fram emot. 🙂

Ligger och sover i vår trädgård.

Jessica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *