Site Loader

About the Author

Jessica Fuchs

Photographer

Facilisis nec, atque unde? Amet pariatur? Venenatis sollicitudin! Exercitationem sunt

Ja, jösses! Odlingsåret hitintills är ingen “hit” vill jag lova!
Det mesta har dött, förstörts eller blåst sönder. Så är det tyvärr. Jag har inte alls haft den tiden i år som jag hade önskat. Jag planerade ju tidigt i våras hur jag skulle hinna med allt men livet blir ju inte alltid som man tänkt sig.

Ogräs

Jag har ett stort problem med någon form av ogräs. Jag vet inte ännu vad det är för något. Vet du? Hör gärna av dig i sådana fall.
Det är en växt som slingrar sig och klättrar upp över allt annat i dess närhet. Det kommer också söta vita blommor på den. Rötterna är en djungel!

Vid första rensningen så förstörde jag en del lökblast när jag försökte få bort detta ogräs. Därav har inte löken heller växt som önskat.
Jag antar också att alla mina grönsaker får slåss en hel del om utrymmet runt rötterna p.g.a. ogräset.

Jag började ju med att täckodla. När vi kom hem från första semestern så hade det mesta av täckmaterialet blåst bort och allt var bara ett stort hav av ogräs.
Jag började så smått ta tag i det och rensade bädd för bädd och fyllde på med nytt täckmaterial. Innan jag ens hunnit färdigt kom livets övriga dilemman emellan och jag var i stort sett tillbaka på ruta ett igen.

Löken

Jag fick lite lök i alla fall. Rödlöken har växt fint. Jag satte även gul lök i år vilket jag annars aldrig brukar göra då vi inte använder det. Eftersom jag hade planerat att odla små gurkor för att lägga in så blir det bättre med gul lök. Förra året lade jag in lite gurka och använde då rödlök vilket resulterade i att även lagen blev röd. Smaken var densamma men det såg kanske inte så fint ut när man skulle bjuda på det. 🙂

Nu har jag ju då inte odlat några gurkor så nu står jag här med en massa gul lök helt i onödan. Får använda den lite pö om pö i matlagningen i stället.

 

Jag satte ju även vitlök förra hösten och den har gett ganska bra resultat. Nu har vi både lök och vitlök så vi klarar oss ett bra tag framöver.

Återkommer med mer information om potatisen och vitkålen framöver! 🙂

 

Jessica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *