Site Loader

About the Author

Jessica Fuchs

Photographer

Facilisis nec, atque unde? Amet pariatur? Venenatis sollicitudin! Exercitationem sunt

Jag vill gärna visa några fler foton från Transsylvanien. Jag tror aldrig att jag sett så stora fält med solrosor tidigare. 😀
Det var som stora hav av solrosor. Vackert!

Så långt ögat kunde nå, kilometer efter kilometer så var det bara stora hav av solrosor. Solrosor används ju till väldigt mycket egentligen. Där använder de det ännu mer än vad vi gör här. Det tar också tillvara på allt. Te.x. när du pressar oljan ur fröna så blir det ju en kletig massa kvar. Denna massa gör man godis av. Man tillsätter socker och pressar dem till “kuber”. Sött och gott med en nötig smak.  🙂

Timmerhus

Vi körde ganska många mil söderut för att komma fram till en man som bygger timmerhus. Vi hade pratat med honom i telefon tidigare så han visste att vi ville komma och besöka hans företag.

Vi fick många goda råd och tips av honom. Huset han höll på att bygga där var på ca 130m² och det skulle kosta ca 800 000 kr.
Det ger mig hopp om att vi ska kunna bygga drömhuset utan lån. 😀
Jag anser inte att vi behöver riktigt så stort hus som 130m². Även om vi skulle bygga det så stort så vill jag inte ha så många innerväggar – vilket betyder att det blir billigare.
Man betalar per m³ trä som går åt till bygget.

Dock så kommer det ju att gå åt en del pengar till att bygga ett vettigt garage också så det blir en del sparande för att få allt att gå ihop.

Planen är att vi först ska bygga en gäststuga på tomten. När den är klar så flyttar vi in där. Sen bygger vi garaget p.g.a. att det kan generera inkomster och till sist bygger vi själva boningshuset. Det lär dröja några år innan allt är klart men jag hoppas innerligt att våra vänner och bekanta vill komma och hälsa på oss sen. Det är en av anledningarna till att vi vill ha en fin gäststuga på tomten.

Spännande!  🙂

Jessica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *