Site Loader

About the Author

Jessica Fuchs

Photographer

Facilisis nec, atque unde? Amet pariatur? Venenatis sollicitudin! Exercitationem sunt

Mitt växthus

Helt ärligt så är mitt växthus ett enda stort kaos. Rena skräpet rent ut sagt. Jag var själaglad när vi köpte växthuset för några år sedan. Min man grävde ut en plats på gräsmattan och murade upp en grund av lekablock som vi sen monterade växthuset på. Lyckan var total!
Det var på hösten för ett antal år sedan. Jag hade då redan börjat odla lite i krukor på vår terrass så jag bar genast ner våra paprika plantor för att grönsakerna skulle hinna mogna bättre i växthuset innan kylan blev allt för påträngande.

Ungefär 3 veckor senare kom en storm och lyckan var som bortblåst. Vi sprang runt som galningar i trädgården sent på kvällen men vars en ficklampa i handen för att plocka ihop alla delarna till vårt växthus som blåste iväg. Vi fick även springa in i grannarnas trädgårdar för att hitta alla delar. En del förblev borta. Vi kunde inte hitta den. Jag var så otroligt besviken och ledsen. Jag hade ju redan börjat planera för nästa års odling och nu stod jag helt plötsligt utan växthus igen.

Nästa vår

När våren kom så började vi bygga ihop växthuset igen. Vi köpte även en ny kanalplastskiva som vi skar till så att växthuset blev någorlunda helt igen. Glädjen kom tillbaka om än lite mer tveksam än tidigare. Växthuset var helt igen och jag kunde börja odla där inne igen.
Denna lycka varade dock inte så länge förrän nästa höststorm kom och förstörde mitt växthus igen. Denna gång ännu mer.

Total har det blåst sönder 3 gånger och nu är det lappat och lagat så det ser inte klokt ut. Som du säkert förstår så kan jag med min erfarenhet inte rekommendera ett växthus i kanalplast. Luckorna i taket har blåst sönder och profilerna har böjts och knäckts. Pinnarna inuti som du ska fästa upp luckorna med har gått av. Överallt i växthuset är det glipor och böjda profiler. Nej, aldrig mer ett växthus i kanalplast!

Flytt och provisorisk lösning

Eftersom vi tänker flytta inom kort så tycker jag inte det är lönt att lägga pengar på ett nytt växthus. Därför kommer jag att försöka mig på ännu en provisorisk lösning så länge. Jag var på Biltema med mamma och handlade för nån vecka sen och då köpte jag på mig flera rullar bubbelplast. Nu tänker jag lägga dem över hela växthuset och sen dra en stor bit täckplast över det. Jag kommer att lägga en list på lekablocken och skruva fast allt med hjälp av listen. Hoppas det håller så länge vi bor kvar här.

Så här ser det ut just nu i växthuset. Jag har rivit ut de flesta växterna därifrån. Nu i vinter så ska jag göda jorden och förbereda den för nästa års odling. Eventuellt kommer jag att försöka odla några gröna blad där inne i vinter. Vi får se.

Vitlök

Förra veckan hörde ju en kvinna av sig till mig via pm på Facebook. Hon skickade lökar till mig som blev kvar när hon planterat det som hon själv skulle ha. Jag blev verkligen glad över att det finns så fina människor. Det var ju lökarna Alexandra och Cledor som jag var ute efter. Alexandra har jag här nu men ingen Cledor. Däremot så blir det än en gång ett antal nya sorter att testa istället.

Hon hade Estnisk Röd, Sprint, Vigor och Transsylvanian. Den sistnämnda måste jag ju bara testa eftersom vi ska flytta dit.  😀
Några sorter fick jag både lökar och bulbiller utav. Snälla människa!!
Ska bli spännande och se vad det blir av dessa lökar. Nu måste jag ut i trädgårdslandet och gräva ner dessa också innan vintern kommer. Jag tror dock att det fortfarande är gott om tid till det.

 

 

 

 

Jessica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *