Site Loader

About the Author

Jessica Fuchs

Photographer

Facilisis nec, atque unde? Amet pariatur? Venenatis sollicitudin! Exercitationem sunt

Renovering

Senaste veckan har verkligen varit rörig. Massor av saker som ska göras på en gång och även massor att göra på jobbet. Känns som om att jag inte vet vilket ben jag ska stå på.  🙂
Jag har i alla fall rivit ner tapeterna i köket och spacklat väggarna. Nu ska jag bara färdigställa det igen också. Tror att jag tar och hänger upp julgardinerna meddetsamma för jag hoppas att jag ska bli klar lagom till advent.

Vackra färger på tapeter kom fram efterhand som jag rev ner  😀

Julmarknad

Lite nöje var sedan länge inplanerat denna vecka. Vi var på Huseby julmarknad. Det är den enda julmarknaden som jag verkligen vill besöka varje år. Jag tycker det är så mysigt att gå omkring där på kvällen när de tänt all belysning. En liten julkänsla börjar då infinna sig. 😀
Har du inte besökt denna julmarknad nån gång så rekommenderar jag dig varmt att göra det.

De tänder tydligen 500 marschaller och 200 julgranar där varje kväll. Utöver det så är det även annan belysning vid ån och träden runt om kring. Vackert och stämningsfullt!

Det blev lite mat och dryck inhandlat som vanligt på marknaden. Jag brukar köpa pålägg, korv och leverpastej från Wiktor Olssons Chark. Min man är väldigt förtjust i deras leverpastej. Kanske inte så konstigt med tanke på att de vann guldmedalj med den pastejen år 2014.

Detta året testade jag även en ny korv. Stens Chark i Åseda har vunnit guldmedalj med deras prinskorv och falukorv år 2016. Jag köpte även en del annat av dem. Nu har min man inte hunnit äta upp allt jag köpt hem men knackekorven (typ grillkorv) fick i alla fall mycket bra betyg av både min man och hans kollega.
Utöver detta så köpte vi enbärsmust som är väldigt god och även de hemgjorda polkagrisarna så klart. 😀 Älskar att stoppa in en varm polkagris i munnen!
Något jag måste göra så fort jag kommer till marknaden är att gå till Fogarolli´s lilla dryckesbil och köpa mig en varm choklad. Den är såååå god! När den är inhandlad så kan jag börja strosa runt och titta på allt det vackra hantverk som finns där. För tro mig… där finns mycket fint att titta på!

Förr så gjorde alltid jag och mamma egna polkagrisar vid jul men det är några år sedan vi slutade med det. Det går ganska lätt att göra om man bara har rätt saker att använda sig utav. Det blev många brännblåsor innan vi fick in en bra teknik men vi fixade det till sist i alla fall.

Jobbat

Det har även blivit en hel del jobb i veckan som gått. Jag var och hälsade på en kollega för att hämta alla saker som hon inhandlat när hon var på Sri Lanka för en månad sedan. Alla dessa saker ska jag nu fotografera och lägga ut i Hjälp Margit Hjälpas gåvoshop.
Jag håller också på att göra nya julkort som ska säljas till förmån för barnen på Sri Lanka och i södra Indien. Min kollegas sambo har tagit en massa fina foton som jag fått av honom och får lov att använda till julkort m.m.
Normalt sett så jobbar jag ju 3-4 timmar om dagen med detta jobb i vanliga fall men denna veckan har det blivit mellan 7-9 timmar om dagen istället. Utöver allt annat som ska göras så blir det ju lite kämpigt emellanåt.  😀

Måste bara visa denna underbara “lilla” hund också. Det är min kollegas hund. Hon är så otroligt go! Vi kallar henne för “kryddan”.  😀

 

 

Jessica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *