Site Loader

About the Author

Jessica Fuchs

Photographer

Facilisis nec, atque unde? Amet pariatur? Venenatis sollicitudin! Exercitationem sunt

Har du hört talas om kolloidalt silver? (förkortas KS)

Det är ett väldigt bra “allround” medel att ha hemma. Kortfattat så kan man säga att det är vatten med silverjoner i.
Dessa små silverjoner utför “mirakel” åt mig många gånger då de är bakteriedödande. 🙂
Om jag t.ex. skär mig eller på annat sätt skadar mig så jag får ett öppet sår – då baddar jag in såret med KS så inflammerar det inte. Det läker fortare och bättre.
Beroende på sårets storlek och omfattning så kan jag ibland behöva tvätta såret flera gånger med KS.

Magsjuk? Drick KS! Samma här – beroende på omfattningen. Drick några klunkar vid flera tillfällen under dagen. Det finns många tillfällen då jag använder det.
T.ex. så dricker både jag och min man en klunk varje kväll efter att vi borstat tänderna.
Vi borstar tänderna, tar sen en klunk KS och håller den i munnen ett antal minuter (oftast mellan 5-10 min) sen sväljer. Inga hål i tänderna!  🙂
Senast min man var hos tandläkaren så hade han ett “hål” som hade självläkt. Inget som behövde lagas överhuvudtaget.

Hos Svaradoktorn.se kan du läsa mer om KS. Där finns mycket bra beskrivet tycker jag.

Det pågår en massa falska rykten om KS och Svaradoktorn har även skrivit en hel del om dem.

Vissa säger att silver är en tungmetall och att det är farligt för kroppen. Du behöver dricka 35 000 liter KS om dagen för att överdosera mängden silver som finns där i. OBS!! Tänk på att om du dricker 8 liter vatten om dagen så drunknar du. D.v.s. du drunknar innan du ens hunnit få i dig för stor dos silver.
Svaradoktorn skriver så här om detta:

När man från många håll försöker demonisera kolloidalt silver kallar man ofta silver för en “tungmetall”, för att få oss att associera till kvicksilver, bly, uran, kadmium och andra metaller med kända toxiska effekter… Rent tekniskt är det i någon mening korrekt, eftersom man som “tungmetaller” räknar dem som har en densitet över 5 g/kubikcentimeter. Men dit hör de flesta metaller – utan att vara “giftiga”. Många är helt ogiftiga för människokroppen – och dit hör definitivt silver. När någon kallar silver för “en giftig tungmetall” så är det helt enkelt en gemen lögn! Folk har i århundraden ätit med silverbestick – och vad jag vet har detta aldrig i historien resulterat i någon “silverförgiftning”.

Det KS jag köper tillverkas av Ion Silver och heter Ionosil Kolloidalt Silver.  Jag köper det på 5 liters dunkar numera då det blir billigare och jag tycker inte det är lönt att köpa mindre förpackningar. VAR jag köper det varierar faktiskt. Jag brukar slå till när de har rea på 5 liters dunkarna. Det är för det mesta hos Bodystore eller Naturliga Norrland som jag köper det. Nu senast så var det den sistnämnda och jag betalade 599 kr för en dunk.

 

Mina djur

Jag ger KS även till mina djur. De får lite i vattnet. Min ena katt hade diarré ett tag och då sprutade jag in KS i munnen på honom 2 ggr om dagen.

Nu senast så har jag ju skrivit om att min papegoja är dålig. Han har haft en mycket kraftig infektion i kroppen vilket vanligtvis kan ta död på en papegoja. Han har haft 3 olika mediciner sen den 11 december. Jag har också varit tvungen att spola näsan på honom med koksaltlösning varje dag. Han har blivit lite bättre men förra fredagen kom allt tillbaka igen och jag stod på ruta 1 där jag började. Jag hade då slutat med 2 av hans mediciner.
Jag fick lite smått panik ska jag villigt erkänna. Jag hade då inte läst på om användandet av KS på fåglar och av den anledningen så hade jag heller inte använt KS på honom tidigare. De har ju ett annat luft / lungsystem än vad vi har. De är mer känsliga för infektioner p.g.a. detta.
Halva ansiktet på min lilla goja svullnade upp igen. I ren panik så tog jag ut honom ur buren och lindade in honom i en handduk sen droppade jag in KS i näsan på honom. Dagen efter var svullnaden borta igen. Nu kommer det tillbaka en liiiten svullnad på eftermiddagarna så jag fortsätter nån vecka till med att göra detta i väntan på provsvaren från veterinären.
Jag ska också försöka komma på en lösning på hur jag ska få gojan att andas in KS genom en nebulisator. Jag köpte en sådan för ca ett år sedan så den finns hemma men det är ju inte så lätt att få honom att använda den så som vi kan göra. 🙂

Jag, min man och min mans kusin spelade kort och lilla gojan skulle tvunget vara med 😀

Vi får se hur det blir med min lilla goja framöver. Jag ska försöka komma på en lösning och tills dess så får han några droppar i näsan för att hålla nere antalet bakterier. Förhoppningsvis lyckas jag utrota dem helt. 🙂  När svullnaden är nere så har gojan en större aptit. Han vägde ca 70 gram för lite vilket är väldigt mycket på en så liten kropp. Nu har han börjat äta mycket mer igen och jag väger honom dagligen för att se så att viktkurvan går på rätt håll. Det ser positivt ut nu i alla fall. Igår kväll satte han rekord – då vägde han 446 gram. Han ska i alla fall upp till 470-480 gram så det är en bit kvar.

FASS

Visste du att kolloidalt silver funnits med i FASS? Visste du att det använts som antibiotika i många år tidigare med goda resultat?
Man plockade bort KS ur FASS då när den nya antibiotikan kom. Tror det var på 40-50 talet om jag inte minns helt fel. Läkemedelsverket kan inte ta patent på KS och därmed inte tjäna några större pengar på det. Därav så är det inte intressant för dem. Man strök det och använder antibiotika istället. Att det sen finns en massa biverkningar och andra problem med antibiotikan spelar ingen roll. Din hälsa är inte viktig för dem utan det är pengarna de vill ha.

På hemsidan kostdemokrati.se har de sammanställt flera olika falska påhopp som förekommit och fortfarande pågår. Är du intresserad av din hälsa och att lära dig mer om hur dagens media fungerar så kan du läsa en del om det här.

Jag tycker det är skrämmande att det blivit så här. Att pengarna ska styra menar jag. Att folks hälsa inte betyder något. Att läkare som vill kombinera alternativa och naturliga medel med dagens läkarvård blir av med sina legitimationer. Att läkare som verkligen bryr sig om patienten och vill hjälpa den blir av med sin legitimation alternativt att det bedrivs “hjäxjakt” på denna goda människa som vill väl. Nej, enligt mig har det blivit helt galet. Därav så väljer jag att gå min egen väg. Sakta men säkert så tar jag ett steg i taget framåt. 🙂

 

Jessica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *