Site Loader

About the Author

Jessica Fuchs

Photographer

Facilisis nec, atque unde? Amet pariatur? Venenatis sollicitudin! Exercitationem sunt

Vi har i många år pratat om att flytta utomlands. Anledningarna är många och jag tänker inte gå in på dem i detalj.

Vi pratade om att när vi blir pensionärer så ska vi flytta utomlands. Efter den senaste semesterresan så blir det nog ändrade planer. Vi kommer troligtvis att flytta så fort vi kan.
Några av anledningarna är:
Vi kan bygga vårt drömhus för en bråkdel av vad det skulle kosta här i Sverige.
Vi kan “gå i pension” redan nu. (dvs ca 20 år tidigare)
Vi kan leva det liv vi drömmer om.

Nu är ju varken jag eller min man den typ av person som bara sitter ner och inte gör någonting. Vi vill hålla på med saker och vi har många intressen.
Tanken med flytten är att vi ska (som jag skrev ovan) leva vårt liv som vi vill. Vi ska odla vår egen mat, vilket ju kräver en del arbete, och även hålla på med diverse hobbys som också ger lite inkomster.
Vi kommer inte att behöva några stora inkomster för att klara oss. En tusenlapp eller två i månaden kommer att räcka. Beroende på hur många bilar vi ska ha så kanske vi kan behöva lite till. Att få ihop en sån “liten” summa varje månad är ju inga problem. Vi kan alltså själva välja när och om vi vill jobba. Detta ser vi som ett stort privilegium då vi gärna vill ha ut mer av livet än bara jobba jobba jobba. 🙂 Jag måste också tillägga…. och då bara jobba för att få in pengar så att man klarar månadens kostnader.
Vi vill mer än så.

Vårt drömhus är ett riktigt timmerhus ute på landet nära naturen.

Jag har många gånger suttit bänkad framför tv:n och tittat på programmet Timmerkungarna och drömt mig bort. 🙂
Jag tycker de bygger väldigt vackra hus. Det betyder väl inte att jag skulle vilja ha alla av dem men man får ju idéer och inspiration av att se dem.
Du hittar deras hemsida här https://www.pioneerloghomesofbc.com/

Köpa mark

När vi var i Transsylvanien på semester förra månaden så var vi också ute i en liten by för att titta på mark som vi funderade på att köpa. Denna bit mark var lite för liten och vi avstod. Nu har det dykt upp ett nytt alternativ och det kommer att bli en kort resa till för att titta på den marken.

Vi har hittat flera företag som bygger den typ av timmerhus som vi vill ha så det får bli besök hos några av dem också inom en snar framtid.

Antar att jag kan skriva här…. “to be continued”  😀

 

Jessica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *