Site Loader

About the Author

Jessica Fuchs

Photographer

Facilisis nec, atque unde? Amet pariatur? Venenatis sollicitudin! Exercitationem sunt

Äntligen! Tunnelväxthuset har kommit och även blivit monterat. Det har varit mycket att göra nu på sistone och tunnelväxthuset har legat här i en vecka innan vi fick tid att montera det. Nu är det på plats i alla fall. Tanken är att jag ska testa på att vinterodla lite där inne. Jag tänkte kolla upp lite mer noga nu hur jag ska bygga upp en varmbänk innan jag börjar “inreda” tunneln. Funderat mycket de senaste dagarna på om jag ska köpa pallkragar eller bygga något själv av plank. Tror det blir plank men vi får se.

Tunnelväxthuset är 6 meter långt och 3 meter brett så jag bör ju få plats med lite där i alla fall. 😉

På fotot till höger här nedanför ser man små gröna tuvor som börjat komma upp. Det är pepparrot. Han som odlat här tidigare odlade pepparrot och nu kommer det upp lite överallt. Vet inte vad jag ska göra med det. Det känns som om att så mycket som kommer upp kan jag inte ta hand om. I morgon ska jag i alla fall dra upp en och skicka till en kvinna i Älmhult. 🙂  De höga vissna “pinnarna” som står upp på bilden är jordärtskocka. Jag flyttade runt några av dem i höstas så vi får väl se om det blir nåt av dem i år. Har ingen aning om hur man ska göra med dem så jag chansade bara.

Från vårt hus

Jag kan bara se toppen av tunneln från vårt hus 🙂 Från de höga träden i mitten av bilden nedanför ut till staketet mot gatan, där är min nya odlingsyta. Utöver det så har vi ett litet växthus, 4 stora pallkragar och 2 vanliga pallkragar i vår trädgård som jag odlar i. Jag får väl ge det några år nu men jag tror att om jag planerar rätt så bör jag kunna odla allt som vi behöver för ett helt år. Sen gäller det ju att kunna ta hand om skörden också så klart.

Jag tänker i alla fall försöka så lite och i flera omgångar. Nu är detta första året så jag räknar med att det blir en del tabbar men det får jag väl leva med. 🙂

Påskhelgen

Påskhelgen har gått i kalasets tecken. Två, av mina tre, svägerskor har fyllt 40 år. Det var kalas både på långfredagen och påskdagen. När vi körde hem från Malmö i lördagskväll så körde vi igenom värsta snöstormen. Som tur var så satt vinterdäcken kvar på bilen. Var orolig över hur det skulle se ut när vi kom hem. För 14 dagar sen var det ju så härligt och fint vårväder. Då planterade jag morötter och en del sättlökar. Jag täckte över det så jag hoppas att det klarar sig men det återstår att se.

 

Det var (som tur väl är) inte så mycket snö här hemma. Något lite låg det fläckvis. Löken som står i odlingslådan på bilden ovan har stått där sen förra året. Vad jag förstått så kommer de troligtvis att gå upp i blom och det kommer inte att bli nån vidare lök av dem. Det är rödlök som står där.

Jag undrar om det finns större chans att det blir nån lök av det om jag klipper av blomstängeln som kommer upp? Får väl se om jag kan hitta nån information om det. Jag har i alla fall satt ny lök i år och jag kommer att sätta ännu mer om ungefär en månad så vi ska nog få lök ändå. 🙂

 

 

Jessica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *