Site Loader

About the Author

Jessica Fuchs

Photographer

Facilisis nec, atque unde? Amet pariatur? Venenatis sollicitudin! Exercitationem sunt

Under många års tid har jag drömt om en ordentlig odlingstunnel. Förra våren, kort efter vi flyttat hit, så beställde jag en av Gjordnära. Den kom levererad på min födelsedag i början av maj! 😀
Jag packade upp en del av det och räknade rören för att se om det stämde. Jag började även skruva ihop rör till takbågar. Allt enligt instruktionerna som följde med.
När en båge var klar så var den så tung att jag med nöd och näppe klarade av att flytta den så jag kunde fortsätta med nästa.
Odlingstunneln är 15 meter lång och 5 meter bred. Det är ganska många takbågar. 🙂

Jag skruvade även ihop dörrar, vädringsluckor m.m.

Vi (jag och min man) insåg ganska snabbt att vi inte kommer att klara av att sätta upp denna tunnel själva. Vi kommer behöva hjälp. Tiden sprang iväg. Förra sommaren odlade jag lite på friland. Vi frågade runt lite efter hjälp men det slutade med att vi vid årsskiftet ringde till Gjordnära igen.

Vi bestämde att montören skulle komma i början av januari. Jag hade kontakt med montören flera gånger då vädrets makter också spelade en stor roll. Vi fick skjuta fram datumet ett par gånger på grund av blåst men i slutet av januari kom han hit. En av våra vänner kom också hit och hjälpte till.
Det var ingen blåst den dagen MEN det var 8 minusgrader och väldigt frusna näsor 😀

När det är så kallt ute så kan man inte sträcka plasten ordentligt så det får vänta tills det blir varmare. På grund av att vi inte kunde sträcka plasten så kunde vi heller inte montera de automatiska vädringsluckorna. De ligger nu färdiga och väntar på att det ska bli varmt.
Det tog en och en halv dag att sätta upp den.
Nu står den där!! Min älskade tunnel!! 😀

Cirka 3 timmar efter att montören åkt hem igen så kom snön!

Jessica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *