Site Loader

About the Author

Jessica Fuchs

Photographer

Facilisis nec, atque unde? Amet pariatur? Venenatis sollicitudin! Exercitationem sunt

Blodboken

Nu Ă€r blodboken borta. 🙁  VĂ„rt Ă€lskade trĂ€d. Vi ville ju helst beskĂ€ra trĂ€det men arboristen sa att det inte gick att beskĂ€ra sĂ„ som vi önskade. LikasĂ„ sa han att trĂ€det bara börjat vĂ€xa och kommer att nĂ€stan dubbla sin storlek. Jösses!!
Mannen som byggt vÄrt hus fick det i 50-Ärs present av sina barn. TyvÀrr sÄ gÄr det inte att ha ett sÄ stort trÀd i vÄr lilla trÀdgÄrd. Utöver det sÄ gÄr vÄrt avloppssystem precis bredvid trÀdet. Det vÀxte ut över gatan, över vÄr uppfart och in pÄ grannens tomt och upp mot vÄrt hus över terrassen.
Vi har sjĂ€lva “naggat” lite i kanterna pĂ„ det för att försöka hĂ„lla det i schack men det har blivit FÖR stort. DĂ€rför fick vi nu ta bort det.

SĂ„ vacker!

Det kÀnns tomt. Man har tittat ut pÄ trÀdet i 13 Är och nu finns dÀr inget. FÄr planera om lite i trÀdgÄrden i sommar.

TĂ€ckodlingen

Det gÄr sakta men sÀkert framÄt med min tÀckning. Idag tÀnkte jag gÄ ut och börja plantera i det som Àr tÀckt. Jag ska grÀva ner sÀttlök (rödlök) och sÄ morötter.
Jag ska ocksÄ försöka fortsÀtta grÀva lite och tÀcka mer av ytan.
Jag har fĂ„tt vatten i knĂ€et igen sĂ„ vi fĂ„r se hur det gĂ„r. 🙂  Kan ju inte böja det riktigt.

Min plan med att driva upp plantorna pÄ vinden fungerar sÄ dÀr. VÄren har kommit ganska snabbt och det har blivit ganska varmt ute. HÀrligt förstÄs men det betyder ocksÄ att det blir varmare pÄ vÄr vind. Mindre bra för mina plantor. De blir lÄnga och rangliga i alla fall.
Jag öppnar fönstret om dagarna för att slÀppa ut vÀrme men det gÄr inte sÄ bra som jag önskat.
Jag fÄr vÀl försöka hitta pÄ nya lösningar inför nÀsta sÀsong.

 

Jag har bestÀllt en odlingstunnel ocksÄ. Jag hoppas att den kommer nÀsta vecka. Det var flera hundra kronor i rabatt pÄ den sÄ jag kunde inte motstÄ. Jag vet att det inte Àr en tunnel av kvalitet men jag vill Àndra prova odla i tunnel, bÄde nu i sommar men ocksÄ testa pÄ vinterodling.

 

Jessica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *