Site Loader

About the Author

Jessica Fuchs

Photographer

Facilisis nec, atque unde? Amet pariatur? Venenatis sollicitudin! Exercitationem sunt

Blodboken

Nu är blodboken borta. 🙁  Vårt älskade träd. Vi ville ju helst beskära trädet men arboristen sa att det inte gick att beskära så som vi önskade. Likaså sa han att trädet bara börjat växa och kommer att nästan dubbla sin storlek. Jösses!!
Mannen som byggt vårt hus fick det i 50-års present av sina barn. Tyvärr så går det inte att ha ett så stort träd i vår lilla trädgård. Utöver det så går vårt avloppssystem precis bredvid trädet. Det växte ut över gatan, över vår uppfart och in på grannens tomt och upp mot vårt hus över terrassen.
Vi har själva “naggat” lite i kanterna på det för att försöka hålla det i schack men det har blivit FÖR stort. Därför fick vi nu ta bort det.

Så vacker!

Det känns tomt. Man har tittat ut på trädet i 13 år och nu finns där inget. Får planera om lite i trädgården i sommar.

Täckodlingen

Det går sakta men säkert framåt med min täckning. Idag tänkte jag gå ut och börja plantera i det som är täckt. Jag ska gräva ner sättlök (rödlök) och så morötter.
Jag ska också försöka fortsätta gräva lite och täcka mer av ytan.
Jag har fått vatten i knäet igen så vi får se hur det går. 🙂  Kan ju inte böja det riktigt.

Min plan med att driva upp plantorna på vinden fungerar så där. Våren har kommit ganska snabbt och det har blivit ganska varmt ute. Härligt förstås men det betyder också att det blir varmare på vår vind. Mindre bra för mina plantor. De blir långa och rangliga i alla fall.
Jag öppnar fönstret om dagarna för att släppa ut värme men det går inte så bra som jag önskat.
Jag får väl försöka hitta på nya lösningar inför nästa säsong.

 

Jag har beställt en odlingstunnel också. Jag hoppas att den kommer nästa vecka. Det var flera hundra kronor i rabatt på den så jag kunde inte motstå. Jag vet att det inte är en tunnel av kvalitet men jag vill ändra prova odla i tunnel, både nu i sommar men också testa på vinterodling.

 

Jessica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *