Site Loader

About the Author

Jessica Fuchs

Photographer

Facilisis nec, atque unde? Amet pariatur? Venenatis sollicitudin! Exercitationem sunt

Jag älskar att gå ut i trädgården och skörda. Dra upp lite olika sorters grönsaker och sen gå in och tillaga en måltid till oss.
Vetskapen om att potatisen inte är besprutad 10 gånger vare sig det behövs eller inte. Eller att grönsakerna fraktats runt halva jordklotet och “mognat” på ett lastbilsflak med ett uselt näringsinnehåll p.g.a. avsaknaden av sol.

Just nu så plockar jag upp potatis när vi behöver. Likaså morötter, paprika och squash. Vitlöken och en del av rödlöken hänger på tork i källaren och jag hämtar en ny när jag behöver. Visste du att lök som du odlat själv ska förvaras i rumstemperatur? Lägger du dem i kylskåpet så börjar de mögla.

Ekologisk odling

I år har vi dessutom fått lite mer bär än tidigare år. Vi har haft väldigt mycket krusbär så det har blivit både kräm och sylt av dem. Fina vänner har också plockat med sig lite hem för att äta.
Vinbär fick vi också mer av än tidigare men de slank ner i magen var dag när jag var ute och vattnade planteringarna.  🙂
Björnbären håller på att mogna nu och där är kopiösa mängder bär. De mognar ju inte samtidigt så jag har redan plockat in ett par lite och lagt i frysen i väntan på att de andra också ska mogna. Sen kommer det nog att bli lite sylt av dem också. En del sparar jag i frysen till att ha i smoothies m.m.

Ekologisk odling

I våras låg det en köpt vitlök i kylen som börjat gro. Jag gjorde ett försök med att stoppa ner klyftorna i jorden. De har tagit sig och växt upp. Vi får väl se om det blir nån lök av det eller inte. Jag har ju ändå den andra vitlöken klar som jag planterade ut i höstas så jag bryr mig inte så mycket om dessa. Det hade så klart varit kul om det blev nåt vettigt av det.

Blåbärsbuskarna är nya men har ändå gett lite skörd. Vi har plockat och ätit när vi varit ute i trädgården. Nu är där bara ett par bär kvar men det var kul att det blev nåt i alla fall. Hoppas det kommer mer nästa år.

Jessica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *