Site Loader

About the Author

Jessica Fuchs

Photographer

Facilisis nec, atque unde? Amet pariatur? Venenatis sollicitudin! Exercitationem sunt

Jag har alltid radion på i köket. Eftersom jag jobbar hemifrån så är jag ensam hemma om dagarna tillsammans med våra djur. Jag gillar att ha radion (och ibland tv:n) igång för att det ska vara lite ljud omkring mig.
Jag brukar lyssna på radion när jag står och lagar mat. Spelar de nån bra låt så höjer jag volymen och svänger runt “de lurviga” på köksgolvet samtidigt som jag hackar grönsaker eller steker en köttbit till min man.  🙂

För några år sedan blev jag dock mest förstummad när jag lyssnade på en intervju på radion. Jag kommer tyvärr inte ihåg vad programmet eller personerna hette.
Det var en man som tidigare varit VD på ett läkemedelsbolag. Han berättade om hur det går till när de ska ha ut en ny medicin eller vaccin.
Flera ansvariga personer samlas till ett möte. På mötet så bestämmer de vad de ska skriva i ett protokoll som sen ska skickas till bl.a. Folkhälsoinstitutet.
De sitter då och hittar på och skriver att de gjort åtskilliga tester på det nya läkemedlet trots att de inte gjort något alls! Skrämmande!

mediciner

De spelar ett spel med folks hälsa!
Det handlar inte alls om att de vill hjälpa folk med problem – det handlar bara om att de ska tjäna pengar.
Om den nya medicinen ger biverkningar? Ja, men det är ju bara bra för då får de sälja mer av någon annan medicin. Du är då fast i deras system!

Häromdagen läste jag en artikel som berättade om hur det fungerar på Läkemedelsverket. Samma sak där!  🙁
Det bryr sig inte ett skvatt om oss människor utan det handlar bara om att få ut mer mediciner på marknaden för att tjäna mer pengar.

Det var programmet Kaliber på radio P1 som försökt intervjua personer som jobbar på Läkemedelsverket. Tyvärr så vågar de inte ställa upp i en intervju.
Ett par personer som tidigare arbetat där ställde upp och vågade dessutom uppge sina namn.
Några andra personer som tidigare arbetat på  Läkemedelsverket men som fortfarande sitter i en position där de har kontakt i yrket med Läkemedelsverket ställde också upp i en intervju MEN de ville vara anonyma. De ville varken uppge sina namn eller få sin röst inspelad. De ville heller inte synas tillsammans med personalen från radio P1.

Bara genom dessa raderna här ovan….. ÄR DET SVERIGE VI LEVER I ?
Hur var det nu med demokrati och yttrandefrihet?

De fick i alla fall prata med några personer.
Det finns ju många forskare där som ska undersöka och testa mediciner innan de släpps ut på marknaden. Det är de här personerna som inte längre är uppskattade på Läkemedelsverket MEN för att du och jag ska tro att de gör ett bra jobb på den myndigheten så måste ju dessa personer finnas kvar där.
De berättar om hur de blir utfrysta om de ifrågasätter något. De blir inkallade till möten där de också blir ifrågasatta och påhoppade med kommentarer som… “Vad menar du med det här?” “Vad ska detta betyda?” och liknande. De blir behandlade som bråkmakare.

Även om intervjun är ganska lång så rekommenderar jag dig varmt att läsa den. Du hittar den här.

Det är ju ändå din egen hälsa det handlar om!

Ta hand om dig! 

 

 

Jessica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *